tisdag 3 november 2009

Inviginignshelg i Ticti Norte

Denna helgen har jag och Hanna vart i Ticti Norte nästan hela tiden för att det har varit invigning av den nya kyrkan. Det började med att vi i lördags kom dit vid kvart i fyra för att dekorera kyrkan efter det var det middag vid sjutiden. Då hade det kommit ganska mycket folk så vi bad tillsammans innan själva invigningsceremonin ägde rum. Vi invigde kyrkan genom att klippa ett band som satt för ingången. När det var gjort började ett 5 timmars långt möte med massa sång och två predikningar, efter det så var det några andra församlingar som skulle visa sitt bidrag så vi hörde samma sånger säkert 5 gånger den kvällen. Intressant att människor här aldrig vill sluta sjunga.

Söndagen var även den en heldag i Ticti..Som började med ett 3 timmar långt möte. Efter det var det lunch och då åt vi lama kött och några mystiska svarta klumpar som såg ut som grill kol. Det visade sig vara potatis som inte hade något vatten i sig. Mystiskt! Vid halv fyratiden drog det igång en kampanj för barn, som ett jättestort barnmöte. Det var roligt, det var en grupp som kom till vår kyrka som hade hand om det. Så det hade lite teater saker för sig, längtade nästan hem till Storuman där vi brukar ha något liknade just denna helgen som kallas för Änglafest.

Egentligen var det tänkt att det skulle ha varit ett möte på kvällen också men det var ingen som orkade det. Så vid 18tiden avslutade vi hela helgen med nattvard. Det var annorlunda mot Sverige på så vis att man fick en bit bröd i handen och en lite egen kopp o så åt alla brödet samtidigt sen pratade han som ledde det hela en snabbis och sen drack alla vinet. Fast innan vi fick brödet och vinet ( som inte var vin utan någon annan dricka) så läste de samma ställe i bibeln som vi brukar göra. Det var intressant att dela nattvarden här ute, det var första gången. Hoppas det blir fler gånger.

Under måndagen( idag) har vi bara tagit det lungt. var skönt med en dag utan att ha något planerat efter en sådan lång helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar